Parçalı Bulutlu

MHP’li Aslan’dan CHP’yi Fena Kızdıracak Açıklamalar!

09.07.2015

MHP’de siyaset yapan ünlü oyuncu Mehmet Aslan, bir özel televizyonda konuk olduğu programda çok sert açıklamalarda bulundu.

Partisine yönelik eleştirilere tek tek yanıt veren MHP’li Mehmet Aslan, koalisyona yanaşmama gerekçesini sert ifadelerle açıkladı ve şöyle konuştu:

Aslan, “Biz hırsızlıkla suçladığımız insanları yargılayabilmek için katillerle birlik mi olalım? Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir oluşumun içerisinde hiçbir zaman olmaz, kendi gücüyle katilden de hesap sorar, vatan haininden de hesap sorar, hırsızdan da hesap sorar. Birinden hesap sormak için diğer bir kötüyle ittifak içine girmez.”

“ADAM GİBİ ADAY ÇIKARSAYDINIZ”

Aslan MHP’nin diğer TBMM’deki üç parti tarafından hedef alındığını, asıl bloku bu üç partinin oluşturduğunu söyledi. Aslan, “Biz hırsızlıkla suçladığımız insanları yargılayabilmek için katillerle birlik mi olalım?” diye sordu.

Mehmet Aslan, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak MHP önerdi, bu isim zaten Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adaydı. Biz kendi adayımızı destekledik, yeterince oy alamadı, demokratik olarak İsmet Yılmaz’a da oy atmadık, ‘bizim adayımız seçilmedi, biz çekiliyoruz.’ dedik. Ne yapalım, o zaman adam gibi aday çıkarsalardı. MHP’yi ikna edecek aday çıkarsalardı. Biz diyoruz ki, Baykal’a niye oy atalım. Biz iki buçuk saat Cumhurbaşkanı ile hiçbir vasfı ve sıfatı olmayan biri ne konuştu diye soruyoruz. Meclis’in bir önceki en yaşlı ismi Oktay Ekşi ile hayatında iki buçuk dakika konuşmuş mu? İki buçuk saat en yaşlı üye ile ne konuşacaksınız, bunun iki dakikasını anlat, ne konuştunuz?

“AKLA MANTIĞA UYGUN ŞEKİLDE İZHA EDİN’ DEDİK”

Beş yılı aşkın süredir esamesi okunmayan birinin etik olmayan şekillerle genel başkanlığı sonlandırılan bir insanın beş sene sonra adeta çantadan tavşan çıkartırcasına bir anda gelip Cumhurbaşkanı ile iki buçuk saat görüşüp CHP’nin adayı olmasını bize akla, mantığa uygun şekilde izah edin dedik, yanlış birşey mi söyledik. Bu görüşmeyi bilen bir insan varsa oda sayın Genel Başkanımızdır.” dedi