Parçalı Bulutlu

Cemal Çetin ;Anayasa Değişikliğiyle İlgili Basın Açıklaması

04.03.2017

Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin Anayasa Değişikliğiyle İlgili Bir Açıklama Yapmıştır.

Anayasa değişikliği kapsamında 16 Nisan tarihinde Türkiye’de, 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında yurtdışında yapılacak referandum için vatandaşlarımız oylarını kullanacaklardır.

Seçmenler, YSK tarafından belirlenen seçim takviminde sandık başına gidecekler, hür iradeleriyle tercihlerini yapacaklardır. Çıkan sonuç milletin kararı olacaktır. Elbette, milletin iradesine herkes saygı göstermek zorundadır.

Ancak, anayasa değişikliği için yapılacak referandumu fırsat bilerek Milliyetçi-Ülkücü hareketin düşmanları ve içimizden buldukları devşirmeler teşkilatlarımız içinde boş laflar ve kuru iftiralarla fitne ve bozgunculuk yaymaya çalışmakta olduklarını görüyoruz.

Herkes hür iradesiyle sandığa gider tercihini yapar. Buna bizim müdahale etmemiz söz konusu olamaz ve mümkünde değildir.

Fakat, devlet ve millet düşmanları ile, ellerinde ülkücü kanı olan katil aydınlıkçılar ile kol kola girerek Milliyetçi-Ülkücü hareketin tercihini sorgulamak, teşkilat içerisinde fitne ve bozgunculuk yapmak ‘’ülkücülük’’ olamaz ve kabul’de edilemez. Kendilerini kurnaz zanneden fitneci ve bozguncuları iyi tanıyor ve biliyoruz. Büyük bir kararlılıkla söylüyoruz ki; bunlar dün olduğu gibi bugünde kazdıkları fitne çukurunda kendileri boğulacaktır. Teşkilatlarımız içinde fitne ve bozgunculara asla izin vermeyeceğiz, birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır.

Türk Federasyonlardan uzaklaştırılan bazı arızalı, ahlak düşkünü ve fikir sapkını şahısların ‘’ülkücülük’’ ve teşkilatımız adına söz söyleme hakları yoktur ve olamaz. Biz; töremize ve kurallarımıza bağlıyız, değerlerimize sahip çıkacak ve bozdurmayacağız. Türk Federasyonların mensupları bu konularda gayet deneyimli ve uyanıktır.

Vatan için EVET millet için EVET devlet için EVET Türklüğün bekası için EVET Türkiye için EVET diyoruz.

Yeminimiz var asla vazgeçmeyeceğiz ve kararımızdan dönmeyeceğiz.

Cemal Çetin

Genel Başkan