Asikurtlar©

Taşdoğan’dan , Sağlıkta gündemi sarsacak açıklamalar

08 Kasım 2016 - 20:07 'de eklendi ve 3921 kez görüntülendi.

“MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, sağlıkta Gaziantep’te açığa alınmaları organize eden ekibin içerisinde yer alan hükümete yakın bir sendikanın il başkanının FETÖ soruşturması kapsamında dün gece gözaltına alındığını ve bu durumun sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozduğunu söyledi.”

www.memohaber.com’a çarpıcı açıklamalarda bulunan ve kendisi de sağlıkçı olan MHP İl Başkanı Taşdoğan, Gaziantep’te sağlık hizmetlerinde önemli sorunlar yaşandığını belirtti. Yaşanan bu sorunların, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmaların başında yer alan bir sendika il başkanının da dün gece FETÖ’den gözaltına alınmış olmasından kaynaklı sorunlar olduğunu iddia eden Taşdoğan, “Gaziantep’te sağlık hizmetlerinde sorunlar yaşanırken, görevden uzaklaştırma çalışmalarını yürüten ekibin içerisinde hükümete yakın bir sendikanın il başkanı bulunuyor. Bu il başkanı aynı zamanda kendisi de FETÖ soruşturmasında gözaltına alınmıştır. Bu durum zaten zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarının moralini ve motivasyonunu daha da bozmaktadır” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GAZİANTEP’E TAYİN İSTEMİYOR

Sağlık çalışanlarının Gaziantep’e gelmek istemediklerini ifade eden MHP İl Başkanı Taşdoğan, Gaziantep’e tayini çıkan sağlıkçılarının ise bir an önce tayin istediğini ileri sürdü. Taşdoğan, “Sağlık çalışanları Gaziantep’e tayin istemiyor. Gelenler ise tekrar tayin olmak istiyor. Bu durum sağlık hizmetlerinin kalitesini de düşürüyor. Gaziantep’te sağlık kötü idare ediliyor. Gelen geri gitmek istiyor. Personelde moralsizlik ve motivasyon bozukluğu zirveye çıkmış durumdadır” dedi.
SAĞLIK MÜDÜRÜNE GÖNDERME
MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Sağlık Müdürü Sadettin Yazı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı, anne ve çocuk ölümlerinin azaldığı yönündeki açıklamalarını da eleştirdi. Taşdoğan, “Sağlık Müdürü’nün bu açıklaması Gaziantep’te koruyucu sağlık hizmetlerinin iyi olmadığını gösteriyor. Gaziantep’in koruyucu sağlık hizmetlerindeki durumu Türkiye genelindeki ortalamadan daha kötü durumda olduğunu gösteriyor. Anne ve çocuk ölümlerinin artmış olmasında şehrimize kontrolsüz şekilde alınan 400 bin Suriyeli misafirden de kaynaklanıyor. Bu insanlar ülkelerindeki savaştan geldikleri için çoğu çocuğun aşıları kontrolsüz yapılmıştır. Birçok bulaşıcı hastalığı da taşıyorlar. Geçtiğimiz yılbaşında bir grip salgını meydana gelmişti. Bu salgın bu yıl da önlem alınmazsa yaşanabilir. Bunun için yetkililerin mutlaka önlem alması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
ÖZEL HASTANELERE BASKI YAPILIYOR
MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, devlet hastanelerine daha çok hasta kazandırmak için özel hastanelere fazla yüklenildiğini ve çalışma şartlarının bilinçli olarak ağırlaştırıldığını savundu. Taşdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özel Hastanelere bilinçli olarak fazladan yük bindiriliyor. Yoğun bakım servislerinin standartlarını arttırmak için birçok hastanenin karşılayamayacağı standartlar getiriliyor. Devlet Hastanelerinin özel hastanelerle rekabet gücünü arttırmak ve hastaları oraya kaydırmak için böyle bir yük getiriliyor. 2 uzman hekim olan özel hastaneye zorunlu uzman hekim nöbeti şartı getiriliyor. Bu durum özel hastanelerin kapasitesinin üzerinde doktor çalıştırmasını gerektiriyor. Ama doktor kadrosuna da izin verilmiyor. Part time çalışma şartları da ağırlaştırılıyor. Özel Hastaneler üzerinde bir takım çalışma zorlukları getirilerek, devlet hastanelerinin hasta sayısı arttırılmaya çalışılıyor.”

Kaynak:memohaber

Etiketler :