Asikurtlar©

MHP İl Başkanı Taşdoğan’dan önemli açıklamalar!

02 Aralık 2016 - 21:14 'de eklendi ve 4451 kez görüntülendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, TSK’nın Fırat Kalkanı Operasyonu’nda kaçırılan 2 rütbeli askerin ailelerine çağrı yaparak, sabır telkininde bulundu. Taşdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a da tepki gösterdi.
MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Ulusal ve yerel medya temsilcileri ile sohbet eden Başkan Taşdoğan, gazetecilerin bölge ve ülke gündemiyle ilgili sorularına cevap verdi.

Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgenin huzuru ve ülkenin bekası için Suriye’de olduğunu hatırlatan Taşdoğan, “TSK Fırat Kalkanı Operasyonu çerçevesinde 2 astsubayımız ile irtibatın kesildiğini bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu durum bizi derinden üzmüştür. TSK mensuplarına böyle bir kalkışma yapanlar, cezasını en ağır şekilde çekecektir. TSK güçlüdür. Barış ve huzur için Suriye’dedir. Bölgede ülkemizin bekası için bulunmaktadır. TSK, mensuplarına yapılan bu operasyonun karşılığını fazlasıyla verecek güçte, cesarette, bilgi ve beceridedir. Gereğini yapacaktır. Milletimize ve askerlerimizin ailelerine biraz sabırlı olmasını telkin ediyoruz” dedi.

FETÖ’NÜN YÖNETİM KADROSU DEŞİFRE EDİLMELİ

Taşdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonları ile ilgili soru üzerine, beklentilerin FETÖ’nün yönetim kadrosunun deşifre edilmesi olduğunu ifade etti. FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik de operasyonlar yapılması gerektiğini vurgulayan Taşdoğan, “Biz sadece memurlarla ilgili değil, bu Yurtta Sulh Konseyinde kimler olduğu, bunlar kalkışmada başarılı olsaydı şimdi Dışişleri, İçişleri, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı kim olacaktı, ellerindeki kadroda kimler vardı, hükumet bunu çözmüş mü, çözmüşse, bunlara yönelik operasyon yapılacak mı, bunun beklentisi içerisindeyiz. Siyasetçilere yönelik operasyon yapılmazsa, ne kadar başarılı olunursa olunsun kamu vicdanında doğru bir iş yapılmış algısı oluşturmayacaktır” şeklinde konuştu.

AKP MİLLETVEKİLİ TAYYAR’A TEPKİ GÖSTERDİ

Fırat Kalkanı Operasyonu’nun yeniden gözden geçirilmesi yönünde açıklamalar yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a tepki gösteren Taşdoğan, “Fırat Kalkanı Operasyonu’nun yeniden gözden geçirilmesi gibi bir açıklama akıllara ziyan verici bir şeydir. Yeniden gözden geçirilsin derken ne yapalım, geri mi çekilelim? Biz oraya ülkemizin bekası için gittik. Ağızlarından çıkanları kulakları duysun. Türkiye Cumhuriyeti ve TSK bölgede barış istikrar ve huzur için ülkemizin bekası için oradadır. Tekrar değerlendirilmelidir şeklindeki söylemden geri çekilmeyi kastediyorlarsa, lütfen kendilerini tekrar değerlendirsinler” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Taşdoğan, CHP’nin şehit ayrımı konusundaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise şehitlerin mertebelerine siyasi parti ya da iktidarların karar veremeyeceğini vurguladı.

Taşdoğan, insanların cebindeki dolarla yükselişin engellenemeyeceğini belirterek, bölgedeki iş adamlarına ve alışveriş merkezi sahiplerine seslendi. Alışveriş merkezi sahiplerine yaptığı çağrıda kira sözleşmelerinin dolar yerine Türk Lirası ile yapılmasını isteyen Taşdoğan, beklenen ekonomik krizden etkilenmemek için bölge siyasetçi ve bürokratlarının ciddi bir çalışma yürüttüğünü de sözlerine ekledi

KAYNAK:Haberyiva

Etiketler :